hero-bild

Trafik- och parkeringsinformation

Res gärna kollektivt till Melodifestivalen och Melfest på torget. Fristadstorget och Volvo CE Arena (tidigare Stiga Sports Arena) ligger inom gångavstånd från resecentrum och tågstation. Det är cirka 1 kilometer mellan Fristadstorget och arenan.

Res kollektivt till Melfest och Melodifestivalen

Ta tåget till Eskilstuna

Tågen till Eskilstuna körs av Mälartåg. Det är inte platsbokning på tågen, vilket innebär att avgångarna i närmast anslutning till föreställningarna kan bli högt belastade. Välj gärna en avgång tidigare, för att vara ute i god tid. Speciellt om det är sämre väder.

Karta över centrala Eskilstuna med busshänvisningar

Ta bussen till Melfest på Fristadstorget lördagen den 24 februari

Använd Sörmlandstrafikens reseplanerare för att se vilken busslinje som tar dig till Fristadstorget. Då många barnfamiljer förväntas komma till Melfest på Fristadstorget rekommenderar vi dig som reser med barnvagn att vara ute i god tid.

Ta bussen till Melodifestivalen i Volvo CE Arena, Munktellstaden den 23-24 februari

Linje 6 går till Munktellstaden och avgår varje halvtimme under dagtid på lördagen. Linje 1 och linje 2 stannar i närheten av Munktellområdet (hållplatserna Munktellsgatan eller Västergatan).

Notera att linje 6 slutar gå klockan 21.10 på kvällen, efter kvällsföreställningen på lördagen kan du då ta linje 1 eller 2 istället.

Använd Sörmlandstrafikens reseplanerare för att hitta de avgångar och hållplatser som passar dig bäst.

Parkeringsinformation

Nedan hittar du en karta över parkeringsplatser som ligger inom 500 meter från Volvo CE Arena (tidigare STIGA Sports Arena). Samåk gärna om ni har möjlighet. Parkeringen bakom arenan är avstängd hela veckan, från måndag 19/2 till och med söndag 25/2.

Om du ska besöka Melfest på Fristadstorget vill vi tipsa om pendlarparkeringen utmed spår fyra vig tågstationen. Där brukar det finnas gott om plats under helgerna.

En kartbild över Munktellstaden i Eskilstuna

Avstängda gator

Notera att Verkstadsgatan är tillfälligt enkelriktad från fredag 23/2 klockan 12.00 till och med söndag 25/2. Under dessa tider går det bara att åka in på Verkstadsgatan från Portgatan. Även Traktorgatan enkelriktas, följ tillfällig skyltning. Parkeringen bakom arenan är avstängd hela veckan, från måndag 19/2 till och med söndag 25/2.